Wat ik in mijn vrije tijd doe

Tekst en beeld creatie

Urenlang kan ik achter mijn laptop zitten, in de weer met Photoshop. Vaak gaat het om vrienden die vragen of ik bijvoorbeeld een poster of flyer kan maken voor een evenement, maar ook regelmatig gewoon voor de fun. Veel creatievelingen zullen het herkennen: het is moeilijk om al je creaties in een hokje te stoppen en een label te geven… laat ik het zo zeggen dat ik het leuk vind om ideeën op de computer om te zetten in creaties. De ervaring die ik hier inmiddels mee heb opgedaan komt ook in mijn baan goed van pas. Twee vliegen in één klap dus!

photoshoppen
Evenementen & organiseren
Van familiedag tot feesttent, van scoutingweekend tot het complete carnavalsfeest in ons dorp met een begroting van enkele tienduizenden euro’s.. na mijn opleiding Vrijetijdsmanagement heb ik meerdere jaren in de evenementenbranche gewerkt, organiseren is nog altijd een grote passie van me.
En niet alleen openbare, commerciële evenementen: ook het begeleiden en bewaken van projecten op het werk doe ik met veel plezier. Ik denk dat het gewoon in het bloed zit:)
evenementen
Websites maken en bijhouden

Het kan natuurlijk niet missen: websites maken en bijhouden is een van mijn favoriete bezigheden, ook in mijn vrije tijd. Uit pure nieuwsgierigheid heb ik me ooit op een druilerige zondagmiddag verdiept in de woorden ‘webhosting’ en ‘HTML’. Woorden die me toen nog he-le-maal niks zeiden. Met name de commerciële kant van websites maken vind ik leuk, de techniek achter de schermen íetsje minder.

websites
Prins Baarug van Peejenland

Op een pagina met hobby’s mag mijn grootste passie Carnaval natuurlijk niet ontbreken. Sinds 2013 mag ik mezelf een paar weken per jaar Prins Baarug van Peejenland noemen, een rol die ik met heel veel plezier vervul!
Als ik mijn prinsenpak niet aan heb, bouw ik met veel plezier mee aan een van de mooiste optochten van Brabant, bij BC De Kits uit Hoeven. In 2017 werd de optocht zelfs als enige dorp live uitgezonden op Omroep Brabant – en daar zijn we best trots op!

prins
Voetbal: Het Vijfde
De Zondag staat al van kleins af aan in het teken van voetbal. Na alle jeugdteams te hebben doorlopen realiseerde ik me dat een profcontract misschien iets te hoog gegrepen was. Een glansrijke carrière op de bank bij Hoeven 5 volgde. Als voetbalteam vol vergane glorie, moeten we het bij Het Vijfde vooral hebben van de derde helft:)
voetbal
NAC Breda

Sinds 2010 ben ik om de twee weken te vinden op de tribunes bij NAC Breda, samen met onder andere mijn broer en m’n pa. Niet voor het mooie voetbal, niet voor het lekkere bier, niet voor de comfortabele verwarmde zitplaatsen.. een Avondje NAC moet je zelf hebben meegemaakt om te snappen waarom het zo mooi is.

Nac
Oldtimer: Mijn '78 Opel Kadett
Opgelapt en vertroeteld, mijn Opel Kadett uit 1978 die ik voor € 450,- kocht voor eenmalige deelname aan de Carbage Run naar Barcelona in 2013. Maar oude liefde roest niet… De Kadett blijft rijden en heeft ons inmiddels zelfs al een keer naar Genève gebracht!
kadett